dinsdag 23 november 2010

SPAM-bericht!

(1) Vrouw weken vast in badkamer

Zomaar een bericht in het nieuws. Bij mij rijzen de haren ten berge, zoals dat heet. Op het eerste oog namelijk een gewoon berichtje met gelukkig een goede afloop. Als je nog een keer kijkt zie je echter dat de noodsignalen van de oude dame, die echt in doodsangst moet hebben gezeten, in onze tijd meteen worden vertaald in ergernis en de veronderstelling dat iemand wel weer iets aan het doen is wat niet kan. Kan het stil zijn, GVD! De eerste actie van mensen is dus niet om op onderzoek uit te gaan, te kijken wat de hand is. Nee, meteen gaan we uit van een pesterige actie van iemand die niet weet hoe het moet, een halve gare crimineel dus. Daar moeten we ons voor mobiliseren. Weet je wat? Doen we een petitie! De klopgeluiden worden ondertussen steeds erger, hinderlijk erg eigenlijk. Nog steeds niemand die weet waar het vandaan komt, maar de handtekeningenlijst onder de petitie wordt gelukkig steeds langer.
Gelukkig loopt het deze keer goed af. Ik hoop dat alle buurtbewoners de oude dame hun excuses aanbieden en een nieuw pact aangaan met elkaar. Meer tolerant en eerder op onderzoek. Niet meteen uitgaan van het ergste.

(2) DIR-ACT - your act online

Zomaar een bericht in de mailbox. Bij jou rijzen de haren ten berge, zoals dat heet. Op het eerste oog namelijk een gewoon berichtje met een nieuw onderwerp: iets over DIR-ACT. Als je nog een keer vluchtig kijkt concludeer je dat het spam moet zijn. De totale inhoud van het bericht gaat verder aan je voorbij, ook het feit dat dit jouw wereld voorgoed ten goede kan veranderen. Maar je gaat niet verder op onderzoek uit. Nee, meteen ga je uit van een pesterige actie van iemand die niet weet hoe het moet, een halve gare crimineel dus. Daar moet je dus op reageren. Weet je wat? Je stuurt een gepikeerd berichtje terug! De spamberichten worden immers steeds erger, hinderlijk erg eigenlijk. Gelukkig weet je waar het bericht vandaan komt en vordert je anti-spam mailtje gestaag.
Gelukkig loopt het deze keer ook goed af. DIR-ACT wordt natuurlijk een succes en iedereen die in eerste instantie keihard "spam" terug schreeuwde biedt zijn excuses aan en meldt zich via DIR-ACT aan in een nieuw pact met elkaar. Meer tolerant en eerder zoeken en vinden. Net als DIR-ACT uitgaande van het beste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten