maandag 20 december 2010

Drank maakt meer kapot dan je lief is: cheers!

Sterk verhaal in de Telegraaf. Een dronken Serviër die op een moordhaai duikt met als gevolg de dood van het beest.

Nu is bekend van Serviërs dat ze het niet zo nauw met de waarheid en de alcohol nemen. Kijk naar de inmiddels overleden Milosevic: tijdens en na zijn bewind veel oorlogszuchtige oorlogsretoriek en onwaarheden over vooral de rol van de tegenstanders (Bosniërs) en de VN-partijen. Of hij dronk weet ik niet, maar hij zag er wel regelmatig bezopen uit.

Verder terug in de tijd zie ik dat Gabriel Prinzip in een nerveuze en waarschijnlijk dronken bui de kroonprins van Oostenrijk-Hongarije en zijn echtgenote dood schiet. De servische regering, doordrenkt van retoriek en onwaarheden van een geheime organisatie (de Zwarte Hand), weet vervolgens (samen met Franz-Joseph en Wilhelm II) de wereld in de eerste wereldoorlog te storten, met uiteindelijk ook de tweede tot gevolg. Ik weet het, is kort door de bocht, maar toch...

Nu een Serviër die hoop ik de waarheid vertelt over 1. zijn dronkenschap en 2. de val op de haai. Dan waarschijnlijk geen derde wereldoorlog, maar alleen een boze Marianne Thieme. Maar dat laatste zijn we inmiddels wel gewend, daar kunnen we wel tegen.

Cheers en vrede op aarde...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten