woensdag 22 december 2010

"Omturnen"

Een Yuri-van-Geldertje. Vanaf zijn plotselinge vertrek net voor het WK leek me dit net een term om aan te geven dat iemand koudwatervrees had. Of het duiken voor het geval iemand ontdekt dat je iets fout hebt gedaan. Yuri heeft weliswaar iets fout gedaan, maar geen cocaïne gebruikt, zo blijkt uit de test op de dag van afreizen naar Portugal net voor het WK offeicieel begint. Een Yuri-van-Geldertje wordt daarmee dus een "weigering op het laatste moment", een beetje als een paard voor de sprong (ook twee turntermen).

Yuri introduceert vandaag (en de afgelopen weken) echter weer een nieuw begrip in de wereld. Omturnen krijgt een letterlijke betekenis. "Lijmen" van een vertrouwensbreuk wordt daarmee meer "slijmen". "Het was achteraf allemaal een misverstand, met excuses voor wat we dachten en deden, maar het was allemaal ook zo schimmig. En dan ook nog vlak voor zo'n stresstoernooi." Excuses te over.

Resteert de vraag of ook de sponsors van Yuri weer omturnen. En of ook dat geloofwaardig kan.

Resteert ook de vraag wat hierna volgt. Wordt Yuri opnieuw de "lord of the rings" bij een volgend toernooi of schokt hij binnenkort vriend en vijand door zich bijv. opnieuw om te willen turnen, als vrouw (hé, de borsten heeft ie al). Zal mij benieuwen. Wordt zeker vervolgd...


Yuri
omgeturnd



Ping website

Geen opmerkingen:

Een reactie posten