zaterdag 19 oktober 2013

VROEM!

Vooruit met VROEM!

Nieuwe politiek in een no nonsense jasje. Als het geen zin maakt, niks toevoegt of geen overheidstaak van nature is doen we het gewoon niet.

Niet het zoveelste one issue partijtje, niet de focus op slechts een paar elementen, zoals oudgedienden die zich richten op de gewone arbeider (PvdA), Jan met de pet (SP), de grotere ondernemer (VVD), de werking van democratie en onderwijs (D66), milieu (GL), christelijk algemeen (CDA) of bijzonder (CU, SGP), dier (PvdD), ouderen (50+) of anti-islam en -Europa (PVV). Kort door de bocht? Zeker! Discutabel zelfs. Maar voor het punt dat ik wil maken erg verhelderend.

Sinds kort heeft ook Hero Brinkman aangegeven niet langer stil te kunnen blijven zitten en dat is van een politieman natuurlijk altijd fijn om te horen. Hij wil binnenkort namelijk de zoveelste partij oprichten rond kleine ondernemers en zzp-ers. Weer een one issue partij erbij dus. De vraag is of we daarop zitten te wachten. Er zullen best kiezers zijn die de partij in de Tweede Kamer kunnen krijgen waar Hero zich dan verbaasd kan afvragen waar zijn voormalige baas van de PVV is gebleven (naar Europa...).

Voor de regeerbaarheid van Nederland is dit allemaal niet zo best. Het wordt immers wel erg fragmentarisch allemaal. Het wordt weer tijd voor een paar grote politieke stromingen die terug te zien zijn in enkele grotere politieke partijen.

Vandaar het grote alternatief vanaf de volgende verkiezingen. Naam van de partij is inmiddels gevonden. VROEM! De no nonsense partij van Nederland. Belastingverlaging en afschaffen van de toeslagen gaan hand in hand. Deregulering en vereenvoudiging voorgestaan. Veiligheid, Recht, Onderwijs, Economie en Milieu zijn de onderwerpen die onze politieke en bestuurlijke agenda al jarenlang bepalen en behoren tot de kernactiviteiten van de Nederlandse overheid. De onderwerpen dan wel in samenhang natuurlijk, geen losse verbanden of eenzijdige focus. Een echt omvattend verhaal. Zelfs Brussel (Europa) en binnenlandse zaken zitten er in, maar dan juist bekeken vanuit de genoemde onderwerpen en niet vanuit het denken in structuren of procedures. VROEM! Met nadruk aanwezig, vandaar ook het uitroepteken! Voor iedereen en alles.



Bij voldoende animo binnenkort in ieder politiek theater en alle geledingen van de maatschappij.

Opzij dus. Maak plaats voor het initiatief. We hebben geen haast, maar de tijd dringt wel. Het moet namelijk allemaal weer in beweging komen.

Nederland vooruit met VROEM!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten